Rasson OX

OX-pöytä on Rassonin uusi tulokas ja huippuunsa viritetty kisapöytä. Pöydässä on kiinnitetty huomiota erityisesti peliolosuhteisiin ja pöydän pitkäikäisyyteen. Runko on todella vakaa ja se ei ole niin altis ilmankosteus- tai lämpötilavaihteluille, kuin muut pöydät. Peliominaisuuksien suhteen Rasson on halunnut viedä OXin aivan uudelle levelille. Esimerkiksi vallikumit on päivitetty Artemiksen (K66) vallikumeista KLEMATCHin (K59) valmistamiin kumeihin. Ne ovat markkinoiden parasta laatua. Vallien pinta on erittäin kestävää ja tyylikästä Adamanth-Woodia. Pehmeän, aina vakaan ja tasalaatuisen vallipompun takaa lisätty vallipulttien määrä 30kpl (normaalisti 18). Lisävakautta pallon rullaukseen tuo myös normaalia paksummat kivilevyt (30mm). Huippu peliominaisuuksien vuoksi ei ole kuitenkaan jouduttu tinkimään ulkonäössä. OX erottuukin näyttävästi muista pöydistä omaperäisen jalkarakenteen ansiosta.

Tällä pöydällä pelataan ammattilaisturnauksissa mm. Matchroom Poolin järjestämissä, yksissä maailman eniten seuratuimissa biljardikilpailuissa, jossa pöytä on ollut nyt pari vuotta ja saanut loistavaa palautetta. (Mosconi Cup, World Cup Of Pool ja World Pool Masters). Rasson OX täyttää sekä biljardin kansainvälisen (WPA) että Euroopan kattojärjestön (EPBF) kriteerit

Saatavilla olevat pöytäkoot:

2032 x 1016 mm     80″ x 40″ (7-foot)     7590 €

​2286 x 1143 mm     90″ x 45″ (8-foot)      7690 €

​​2540 x 1270 mm   100″ x 50″ (9-foot)     7890 €

Värivaihtoehdot:

Musta ja valkoinen

Kivilevy

Rassonilla on 30 vuoden kokemus kivilevyjen valmistamisesta biljardipöytiin. Pöydän kivilevy koostuu kolmesta 30 mm paksuisesta osasta. Laatu on tärkeää Rassonille ja heidän kivilevynsä on hiottu aina alle 0,1mm tarkkuuteen. Kilpailijoista poikkeavaa on vallien kiinnitysreiät, joita Rassonin kivilevyissä on 30 kpl, eli 12 kpl enemmän kuin normaalisti. Lisäreikien avulla vallit saadaan kiinnitettyä paremmin kivilevyyn. Tämä takaa sen, että vallit käyttäytyvät tasaisemmin ilman suurempia pomppuja.

Vallipinnoite

Vallien pinnoite on tehty Adamath-Woodista. Se on valmistettu erityisellä prosessilla, jossa kovapuuviiluihin lisätään fenolihartsia. Tuloksena on ylellinen ulkonäkö, jossa näkyvät puun syyt. Prosessin avulla pinnoite estää naarmuja syntymästä, sekä pinnoitetta vääntymästä kuumuuden tai kosteuden vuoksi.

Vallikumi

Pöydän peliominaisuuksiin vaikuttaa runsaasti pöydässä käytetyt vallikumit. Uusissa Rassonin pöydissä (2019->) vallikumit on vaihdettu Artemiksen (K66) vallikumeista KLEMATCHin valmistamiin K59 vallikumeihin. Ne on valmistettu Ranskassa ja ovat markkinoiden parasta laatua. Pallojen käyttäytyminen valleista on erittäin tasaista ja vallikumit sopivat vaativimmillekin pelaajille.

Timantit

Valleissa olevat timantit on valmistettu luonnossa syntyneestä helmiäisestä, jotka on muotoiltu CNC sorvilla. Timanttien upotuksen jälkeen vallit hiotaan ja kiillotetaan, jotta pinta säilyy täydellisen tasaisena. Aito helmiäinen kimaltelee eri värisenä eri kulmista.

Runko

Runko on valmistettu alumiiniseoksesta, joka helpottaa pöydän kuljetusta ja asennusta. Runkopalkit ovat täydellisen tasaiset. Niiden avulla rungosta saadaan erittäin vakaa. Metallisten palkkien avulla pystytään myös vähentämään pöydän ”elämistä” eri ilmanoloissa.

Vaatrausjärjestelmä

Rassonin pöydissä on erityinen LevelBox Plus(TM) vaatrausjärjestelmä, joka mahdollistaa erittäin tarkkojen säätöjen tekemisen 22 eri kohdassa kivilevyä. Järjestelmän avulla kivilevystä saadaan erityisen tasainen ja helposti säädettävä koko pöydän elinkaaren ajan.

Pussit

Uudelleen suunnitellut pussit on tehty TPE-materiaalista, josta ei jää jälkiä palloihin. Pussit on suunniteltu estämään pallojen hyppääminen niistä pois, sekä vähentämään ääntä. Jokaiseen pussiin mahtuu kerrallaan 10 palloa ja niitä on saatavilla eri väreissä.